marți, 30 iunie 2015

poarta-ma!

Sling cu inele poarta-ma!, Tara 
Bumbac 100%, țesătură "os de pește" (heringbone) 240g/mp 
Eva, 19 luni si 12 kg

Avem si noi, in sfârșit, o Tara! După ce mi s-au scurs ochii dupa noile Tara, am decis ca imi trebuie și mie una. Roz. Că roz nu prea aveam in stash :).  Și ca să fie tabloul complet, am ales sa aibă și inelele roz. Pentru ca umarul plisat nu se potrivește conformației mele, am facut o comanda speciala de sling cu umar răsfirat; mie îmi este mult mai comod si toate slingurile mele sunt asa.

 Prima impresie a fost foarte bună. Mi-a parut un sling zdravan, cu o susținere buna si totuși molcuț, placut la atingere. I-am tras o șosetă peste inele și l-am aruncat in mașina de spălat pentru primul botez. M-am învârtit pe lânga el pâna s-a uscat, nerăbdătoare. Nu am mai simțit nevoia sa îl calc, fiind moale nu s-a șifonat, l-am luat direct la plimbare. Țesătura os de pește se muleaza foarte frumos pe copil, este foarte confortabilă pentru umăr, nu taie deloc. Singurul dezavantaj in acest moment este grosimea. Am purtat copila vreme de 30 de minute fără probleme și aș mai fi purtat-o daca ar mai fi stat dar e la vârsta explorării. Nu am resimțit cele 12 kg, avantajul grosimii, deh...

Calitati :
Moliciune si elasticitate-numai bune pentru bebe mic;
Se reglează foarte ușor prin inele- se vor descurca și mamicile incepătoare;
Susținere foarte buna- duce fără probleme un toddler dacă e bine reglat;
Paletă de culori delicioasă- satisface și cea mai cochetă mamică!
Neajunsuri :
Grosimea- prima serie de Tara sunt mai plinuțe, au 230-240g/mp, nu ar fi prima mea alegere pentru zilele toride de vara. Dar hey! A aparut pe piață si seria a doua de Tara mai subțirele cu 180 g/mp.




Descriere producator:
Bumbac 100%.
Tesaturaa os de peste.
Vopsit fara substante toxice si fara coloranti AZO.

Mai multe detalii despre slingurile poarta-ma! gasiti aici.

Plimbări placute!

Oana

joi, 18 iunie 2015

Despre grade A , B, C

In ultima perioada am observat ca exista un interes deosebit in a se specifica daca wrapul tesut este de grad A, B sau C.

Multe mamici aflate la inceputul lor in babywearing isi ridica tot felul de intrebari vis a vis de acest tip de catalogare a wrapurilor. Gradul B (Grade B) este  ma putin bun decat Gradul A (Grade A) si mai bun de cat cel de Gradul C? Oare categoriile B sau C sunt mai ieftine decat A ? Este mai sigur A decat B si B decat C?

Ce reprezinta cu adevarat A, B C?
Clasificarea in grade A, B si respectiv C provine de la modul in care sunt catalogate tesaturile in functie de defectele pe care le prezinta. Aceste defecte pot sa fie de la materia prima, fie din procesul tehnologic (mecanic sau manual). Daca discutam despre tesaturi la modul general gradele A, B si C sunt standarde conform normelor in vigoare.

In cazul nostru (babywearing) acesta catalogare se face doar la produsle de babyweraing confectionate din material de wrap tesut (ne referim la tesaturile specifice precum tesut simplu diagonal, dublu diagonal, os de peste, diamond, jaquard etc ) wrap tesut, sling, wrap tai. Sunt producatori, precum LennyLamb sau  poarta-ma! care au astfel de mentiuni si la wrapurile eleastice. De retinut ca nu toti producatorii fac aceste specificatii pentru produsele care le comercializeaza.

Procesul de tesere al materialelor nu este unul perfect 100%, de aceea in timpul fabricarii materialelor pot aparea mici defecte cosmetice. De cele mai multe ori acestea sunt vizibile doar daca te uiti atent, deci am putea sa le numim defecte cosmetice si nu afecteaza in niciun fel siguranta copilului purtat. 
Defectele pot consta in :
- nopeuri- se prezinta ca mici aglomerari de fibre si se datoreaza continutului mare de bumbac mort si impuritati precum si a curatarii inccomplete la cardare;
- blende de fire - benzi de culoare, noanta sau calitate diferita in tesatura;
- cuiburi - ruperea firelor de urzeala si agatarea cu cele vecine;
- defecte de culoare in urzeala - nerespectarea ordinii de asezare a firelor de urzeala din raportul de culoare al desenului;
- fire lipsa in urzeala sau batatura- ruperea firului in timpul teserii si reinnodarea lui;
- margini defecte- se prezinta ca urmare a navadarii necorespunzatoare a marginii tesaturii;
- flotari de fire - fire de urzeala se leaga peste un numar mare de fire de batatura ca urmare a functionarii incorecte a intelor;
 - mai pot aparea flameuri, carcei, fibre straine, striatii usoare, urme de ace, fire ingrosate, fir gros vizibil, pata, dungi sau pete de la vopsea, abatere de la model,  etc.

Grad A 
Din aceasta categorie fac parte produsele care sunt perfecte intr-o proportie de peste 95%. Poti cumpara un wrap clasa A fara niciun defect vizibil, fara niciun nod, fara nicio cusatura de la  tiv ingrosata, etc.  Cei 5% reprezinta o marja pe care atat  producatorul  cat si cumparatorul si-o asuma. Defectele pot sa fie: nopeuri, flameuri, carcei, fibre straine, striatii usoare, aspect neuniform al culorii pe o portiune mica, urme de ace, etc.

Grad B
Daca un producator face aceasta mentiune, Grade B,  inseamna ca peste 5% dar nu mai mult de 35% poti gasi defecte optice .Defectele pot sa  fie cele din gradul A dar si fir gros vizibil, pata, dungi sau pete de la vopsea, abatere de la model, etc .

Grade C
Sunt sisteme care prezinta defecte optice pe o suprafata mai mare de 35%. 

Doar unii producatorii mentioneaza categoria produsului atunci cand il pun la vanzare.  De cele mai multe ori gradul B si C au un pret mai mic decat A, dar nu este o regula.

Purtari placute!

Madalina